baby 12 weken oud

   Baby weken oud    Hoeveel weken is je baby?    baby 12 weken oud

De groei en ontwikkeling van je baby met 12 weken

Hoofdstuk: Doorslapen?

› Tip voor mama
› Je baby is 12 weken oud

vorige <   mijn baby in week 12   > volgende

Tip voor mama

Waarschijnlijk is je verlof inmiddels afgelopen of moet je binnenkort weer aan het werk. Je leven komt dan in een heel ander ritme: dat van op tijd opstaan en s morgens op tijd op je werk zijn. Er is nog een praktisch puntje: omdat je kindje naar de oppas gaat of bij papa / familie blijft, kun je niet zelf borstvoeding geven. Je kindje zal dus uit de fles moeten leren drinken. Het is handig om daar op tijd mee te gaan oefenen. En het kan handig zijn om dat niet zelf te doen. Je kindje weet immers dat hij bij jou terecht kan voor de borst. Dus laat het aan je partner of iemand anders over. Soms werkt het zelfs beter als je er niet eens bij bent.

Je baby is 12 weken oud

baby 12 weken oud

Er zijn kindjes die vlak na de geboorte al de hele nacht doorslapen. Dat zijn er, helaas voor de vaders en moeders, maar weinig. De meeste kindjes worden namelijk de eerste maanden van hun leven twee keer per nacht wakker. Of zelfs vaker. Toch zijn er redelijk wat babys die in deze fase, als ze twaalf weken oud zijn, de nacht doorslapen. Maar reken je niet rijk. Doorslapen betekent namelijk slapen van ongeveer twaalf uur s nachts tot ongeveer zes uur s morgens.

Wat is je ervaring met je baby deze week?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Babyupdate ontvangen per e-mail?

Meld je aan voor de gratis babyupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw baby. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie zoals de maandelijkse winactie.

Volgende week: Week 13 Tandjes

Blogs van moeders over week 12

De zwangerschapskilos gaan er nog niet gemakkelijk af

De zwangerschapskilos gaan er nog niet gemakkelijk af
Sinds enige tijd lukte het niet eens om te lopen. Dat is lastig, want de zwangerschapskilos gaan er nu niet makkelijk af. Sinds de zwangerschap ben ik slechts 4/5 kilo afgevallen.

Begin met groente ... en nu weet je waarom

Begin met groente ... en nu weet je waarom
Nu de challenge, fruit en groente hapjes in zijn aangeboden dagvoeding inpassen. En waar mijn zus, zelf moeder van twee kinderen, al voor had gewaarschuwd: begin met groente...

Hond en baby gaat dat samen?

Hond en baby gaat dat samen?
Overal hoor je de vraag: "hond en baby samen gaat dat wel goed komen?", zodra mensen horen dat je een hond in huis hebt en in verwachting bent. Die vraag stelde ik mij ook vaak af.

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan