baby 17 weken oud

   Baby weken oud    Hoeveel weken is je baby?    baby 17 weken oud

De groei en ontwikkeling van je baby met 17 weken

Hoofdstuk: Communiceren met je baby

› Tip voor mama
› Je baby is 17 weken oud

vorige <   mijn baby in week 17   > volgende

Tip voor mama

Geef je nog borstvoeding? Daar kun je zo lang mee doorgaan als je zelf wil. Als je overweegt te stoppen, is het goed om je daar op voor te bereiden. Je kunt niet van de ene op de andere dag ophouden. Je lichaam blijft namelijk melk aanmaken. Rustig de borstvoeding afbouwen is dus de oplossing. Zou je dat niet doen, dan loop je de kans op verstopte melkkliertjes of zelfs een borstontsteking.
Helaas was dit alweer de laatste babyupdate. Heel veel plezier met je baby!

Je baby is 17 weken oud

baby 17 weken oud

Het duurt nog een tijd voordat je kindje kan praten. Toch kan hij al steeds beter duidelijk maken wat hij wil en waar hij behoefte aan heeft. Huilen is natuurlijk communicatiemiddel nummer 1. Maar ook met lachen, grijpen met zijn handjes, zijn hoofdje wegdraaien of juist niet, probeert hij dingen aan je duidelijk te maken. Ook de huiltjes zelf verschillen van elkaar. Na een tijdje herken je ze feilloos en weet je precies of je kindje honger heeft, gefrustreerd is of pijn heeft. Zo communiceert je baby al veel meer dan je denkt.

Wat is je ervaring met je baby deze week?

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Babyupdate ontvangen per e-mail?

Meld je aan voor de gratis babyupdate en ontvang wekelijks een e-mail met informatie over de week van jouw baby. Wetenswaardigheden over de groei van je kindje, borstvoeding en andere nuttige én leuke informatie zoals de maandelijkse winactie.

Volgende week: Week 17 Communiceren met je baby

Blogs van moeders over week 17

Opvoeden... hoe doe je dat?

Opvoeden... hoe doe je dat?
Het belang van een goede opvoeding is precies wat mij (en vast meerdere moeders) een gevoel van druk geeft. Nu al. Want wat is een goede opvoeding?

Onze eerste minivakantie als gezinnetje uitwaaien op Texel

Onze eerste minivakantie als gezinnetje uitwaaien op Texel
Hoe zal ze slapen? Wat is wijsheid qua tijdstip van vertrek? Wanneer zal ze zich melden om te eten? Zal een weekend weg nu anders voelen dan voorheen?

Een kijkje in Piens babykamer

Een kijkje in Piens babykamer
Vandaag mag je een digitaal kijkje nemen in het kamertje van Pien. Het kleinste kamertje in ons huis, maar des te knusser. We hebben met veel zorg haar kamertje ingericht.

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan