Over ons meisje dat in het echie echt niet ‘Eggie’ heet…

   Bloggers    Mamablogs en babyverhalen    Over ons meisje Eggie

Mijn allereerste blog

Vandaag mijn allereerste blog hier! En dat op de plek die mij tijdens mijn zwangerschap wekelijks op de hoogte hield van alle ontwikkelingen van de kleine meid. En nog steeds trouwens, maar nu op een andere manier.

Want inmiddels is ons meisje alweer bijna vier maanden. Ze maakt volop geluidjes (geloof me, dit klinkt in de praktijk harder dan het verkleinwoord doet vermoeden) en houdt alles nauwlettend in de gaten met haar grote blauwe kijkers.

Advertentie

Over het pseudoniem Eggie

Onder de naam Eggie ga ik mijn ervaringen van het prille moederschap met je delen. Misschien heb jij je bij het zien van de naam Eggie afgevraagd of mijn kindje, of ikzelf, daadwerkelijk zo heet? Nee, dit is niet het geval.

Maar waar komt de naam dan wel vandaan? In onze omgeving was iedereen volle bak aan het gissen naar hoe ons meisje zou gaan heten. Hier deden wij zelf graag nog een schepje bovenop. Zo hebben we een foto rond geappt van de letter E, bekleed met het kant van mijn trouwjurk, en hieraan toegevoegd dat dit één van de letters was van de meisjesnaam.

Kort daarna stuitte ik in de winkel op een té schattig knuffelegeltje in een blad. Dit knuffeltje kon ik niet laten liggen, omdat deze perfect matcht bij het ontwerp van ons geboortekaartje en het gedicht dat ik zelf geschreven heb voor ons herfstmeisje.

Toen ik mijn moeder het knuffelegeltje liet zien en hieraan toevoegde dat dit een hint was naar ons geboortekaartje, zei mijn moeder heilig overtuigd: “ze gaat Eggie heten”. Ik heb het even gegoogeld en deze naam blijkt daadwerkelijk voor te komen bij zowel mannen als vrouwen die in Nederland zijn geboren.

Over Eggie in het echie

Schrijven onder de naam Eggie biedt mij de mogelijkheid om persoonlijke dingen met je te delen, terwijl ik op het eerste gezicht toch nog een beetje anoniem blijf op het web.

Mocht je inmiddels nieuwsgierig zijn hoe ons meisje nu écht heet? Vooruit, we hebben haar de naam Pien gegeven. Een korte, stoere Hollandse naam vonden we. Een naam die je niet al te veel hoort, maar qua uitspraak en schrijfwijze eigenlijk voor zich spreekt.

Hoewel? Toen bleek dat onze kraamverzorgster per ongeluk een fout kruisje had aangevinkt op het aanmeldformulier voor de kraamzorg (met meteen een correctiemail er achteraan gestuurd overigens), werd manlief tijdens het huisbezoek vanuit de GGD van harte gefeliciteerd met de geboorte van zoonlief Pien.
pien geboren

De mama van Eggie

pien op potje

Zelf ben ik getrouwd en oprecht happy, trots en op momenten ook echt emotioneel (jaja, die gekke hormonen, maar gelukkig wel vreugdetranen) dat we nu daadwerkelijk een gezinnetje vormen. Ik ben pedagoge en werkzaam als gedragsdeskundige binnen het sociaal domein. Zo bijzonder om nu zelf te ervaren hoe het is om moeder te zijn. De praktijk is soms toch echt weerbarstiger dan de boekjes voorschrijven. En wat is de norm en is de norm ook niet maar heel normaal, terwijl ik ons meisje juist heel speciaal vind? Ook gek dat nu de rollen soms omgekeerd zijn, bijvoorbeeld bij de afspraken op het consultatiebureau en op de momenten dat ik Pien naar het kinderdagverblijf breng. Rondom dit thema ga je vast nog van me horen.

Verder ben ik graag creatief bezig. Ik zal je er niet al te veel mee vermoeien, maar omdat ik wel echt een denker ben, werkt het voor mij heel goed om juist ook het doe-gedeelte van mijn hersenen aan het werk te zetten. Fotograferen, gedichten schrijven en het stylen van ons huis (lees: babykamer en hoe voorkom ik dat de woonkamer een invasie wordt van felgekleurd speelgoed dat alle zintuigen prikkelt) zijn mijn favoriete bezigheden. Ook op creatief vlak ga je dus meer van me horen.

Voor zover een eerste kennismaking met ‘Eggie’. Om kennis te maken met jou, ben ik ook heel benieuwd om in de reacties te horen hoe jouw kind(eren) heet (heten), of welke naam je leuk vindt voor je toekomstige spruit.

Liefs en een knuffel van Pien, Eggie

Ons geboortekaartje gedicht

Voor Eggie:
geboortekaartje gedicht

Van onze blogger Eggie

Lees het vervolg op deze blog: Onze eerste minivakantie als gezinnetje uitwaaien op Texel

blog over zwangerschap en mama zijn

Eggie   •    232 volgers    volg ook
Blogger vanaf maart 2017

Dertiger, getrouwd, mama van Pien (november 2017). Werkzaam als pedagoog. Passie voor fotografie, styling en schrijven. De laatste tijd vervult Pien ook in deze bezigheden een hoofdrol. Naast mijn blog, kun je me volgen op Instagram via: https://www.instagram.com/pienter_fotografie

Alle blogs van Eggie

Wil je ook bloggen over je baby en moederschap?

Advertentie

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan

Leuk om te lezen

Anderen lezen nu ook

Een net opgeruimd huis met kinderen, kan dat? Een net opgeruimd huis met kinderen, kan dat?
Heerlijk op een woensdagmiddag lekker samen kleien of kleuren. Dan wordt het eigenlijk helemaal niets, maar vinden zij het op een schaap lijken. Dan zeg je toch 'ja schatje'?

Ik ben de rijkste man van de wereld Ik ben de rijkste man van de wereld
Ik ben de rijkste man die op deze planeet rondloopt. Ik ben de Dagobert Duck van de liefde. Dagelijks neem ik een duik, iedere dag geniet ik van mijn rijkdom.

Medelijden met het oudste kind? Medelijden met het oudste kind?
5 redenen waarom het ideaal is om het oudste kind in een gezin te zijn: Bij alles wat je doet zijn je ouders enorm onder de indruk: van in zijn handjes klappen, eerste woordjes, ...

Halloween staat voor de deur Halloween staat voor de deur
We hebben snoepjes ingeslagen en de snoeppot met poster voor het raam gezet. Met het uitpakken van Quintin’s spullen kwamen we ook nog een enge outfit tegen.

Darmkrampjes en huilen en de draagdoek slapen blog MAMArijke Darmkrampjes en huilen en de draagdoek slapen blog MAMArijke
Gebroken nachten prima, maar een huilende baby met pijn in haar buik gaat je door merg en been. En dan niet 10 minuutjes huilen, uren en uren hebben we met haar door het huis gewandeld.

Slaapt ze nog steeds niet door? Slaapt ze nog steeds niet door?
Bijna 11 maanden oud en maximaal 12 nachten doorgeslapen... ik denk zelfs nog minder. Elke nacht meldt madam zich wel 1, meestal 2 keer. Begin van de nacht en het begin van de ochtend.

Kindje Klein bloggers Kindje Klein bloggers
De website Kindje Klein is een onafhankelijke website voor en door vrouwen. Samen willen we de wereld van het moederschap een beetje mooier maken. Met 10.000 bezoekers per dag.