Over ons meisje dat in het echie echt niet ‘Eggie’ heet…

   Bloggers    Mamablogs en babyverhalen    Over ons meisje Eggie

Mijn allereerste blog

Vandaag mijn allereerste blog hier! En dat op de plek die mij tijdens mijn zwangerschap wekelijks op de hoogte hield van alle ontwikkelingen van de kleine meid. En nog steeds trouwens, maar nu op een andere manier.

Want inmiddels is ons meisje alweer bijna vier maanden. Ze maakt volop geluidjes (geloof me, dit klinkt in de praktijk harder dan het verkleinwoord doet vermoeden) en houdt alles nauwlettend in de gaten met haar grote blauwe kijkers.

Advertentie

Over het pseudoniem Eggie

Onder de naam Eggie ga ik mijn ervaringen van het prille moederschap met je delen. Misschien heb jij je bij het zien van de naam Eggie afgevraagd of mijn kindje, of ikzelf, daadwerkelijk zo heet? Nee, dit is niet het geval.

Maar waar komt de naam dan wel vandaan? In onze omgeving was iedereen volle bak aan het gissen naar hoe ons meisje zou gaan heten. Hier deden wij zelf graag nog een schepje bovenop. Zo hebben we een foto rond geappt van de letter E, bekleed met het kant van mijn trouwjurk, en hieraan toegevoegd dat dit één van de letters was van de meisjesnaam.

Kort daarna stuitte ik in de winkel op een té schattig knuffelegeltje in een blad. Dit knuffeltje kon ik niet laten liggen, omdat deze perfect matcht bij het ontwerp van ons geboortekaartje en het gedicht dat ik zelf geschreven heb voor ons herfstmeisje.

Toen ik mijn moeder het knuffelegeltje liet zien en hieraan toevoegde dat dit een hint was naar ons geboortekaartje, zei mijn moeder heilig overtuigd: “ze gaat Eggie heten”. Ik heb het even gegoogeld en deze naam blijkt daadwerkelijk voor te komen bij zowel mannen als vrouwen die in Nederland zijn geboren.

Over Eggie in het echie

Schrijven onder de naam Eggie biedt mij de mogelijkheid om persoonlijke dingen met je te delen, terwijl ik op het eerste gezicht toch nog een beetje anoniem blijf op het web.

Mocht je inmiddels nieuwsgierig zijn hoe ons meisje nu écht heet? Vooruit, we hebben haar de naam Pien gegeven. Een korte, stoere Hollandse naam vonden we. Een naam die je niet al te veel hoort, maar qua uitspraak en schrijfwijze eigenlijk voor zich spreekt.

Hoewel? Toen bleek dat onze kraamverzorgster per ongeluk een fout kruisje had aangevinkt op het aanmeldformulier voor de kraamzorg (met meteen een correctiemail er achteraan gestuurd overigens), werd manlief tijdens het huisbezoek vanuit de GGD van harte gefeliciteerd met de geboorte van zoonlief Pien.
pien geboren

De mama van Eggie

pien op potje

Zelf ben ik getrouwd en oprecht happy, trots en op momenten ook echt emotioneel (jaja, die gekke hormonen, maar gelukkig wel vreugdetranen) dat we nu daadwerkelijk een gezinnetje vormen. Ik ben pedagoge en werkzaam als gedragsdeskundige binnen het sociaal domein. Zo bijzonder om nu zelf te ervaren hoe het is om moeder te zijn. De praktijk is soms toch echt weerbarstiger dan de boekjes voorschrijven. En wat is de norm en is de norm ook niet maar heel normaal, terwijl ik ons meisje juist heel speciaal vind? Ook gek dat nu de rollen soms omgekeerd zijn, bijvoorbeeld bij de afspraken op het consultatiebureau en op de momenten dat ik Pien naar het kinderdagverblijf breng. Rondom dit thema ga je vast nog van me horen.

Verder ben ik graag creatief bezig. Ik zal je er niet al te veel mee vermoeien, maar omdat ik wel echt een denker ben, werkt het voor mij heel goed om juist ook het doe-gedeelte van mijn hersenen aan het werk te zetten. Fotograferen, gedichten schrijven en het stylen van ons huis (lees: babykamer en hoe voorkom ik dat de woonkamer een invasie wordt van felgekleurd speelgoed dat alle zintuigen prikkelt) zijn mijn favoriete bezigheden. Ook op creatief vlak ga je dus meer van me horen.

Voor zover een eerste kennismaking met ‘Eggie’. Om kennis te maken met jou, ben ik ook heel benieuwd om in de reacties te horen hoe jouw kind(eren) heet (heten), of welke naam je leuk vindt voor je toekomstige spruit.

Liefs en een knuffel van Pien, Eggie

Ons geboortekaartje gedicht

Voor Eggie:
geboortekaartje gedicht

Van onze blogger Eggie

Lees het vervolg op deze blog: Onze eerste minivakantie als gezinnetje uitwaaien op Texel

blog over zwangerschap en mama zijn

Eggie   •    347 volgers    volg ook
Blogger vanaf maart 2017

Dertiger, getrouwd, mama van Pien (november 2017). Werkzaam als pedagoog. Passie voor fotografie, styling en schrijven. De laatste tijd vervult Pien ook in deze bezigheden een hoofdrol. Naast mijn blog, kun je me volgen op Instagram via: https://www.instagram.com/pienter_fotografie

Alle blogs van Eggie

Wil je ook bloggen over je baby en moederschap?

Advertentie

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan

Leuk om te lezen

Anderen lezen nu ook

Om te kotsen – kinderen met buikvirus griep Om te kotsen – kinderen met buikvirus griep
Op school heerste er een heel vervelend buikvirus. Ik dacht dat wij die wel zouden ontlopen, want - zo vertelde ik trots - mijn kinderen geven eigenlijk nooit over.

Levenslessen van mijn kinderen Levenslessen van mijn kinderen
Toen ik er alleen voor kwam te staan, was ik behoorlijk op. De eerste periode was overleven, doorgaan op de automatische piloot. Maar het was ook een periode van terugkerende rust.

Iedereen stelt de vraag, op wie lijkt ze? Iedereen stelt de vraag, op wie lijkt ze?
En waar ik ook helemaal poepie flauw van word is dat iedereen iets zoekt aan haar op wie ze wel niet lijkt. Ze heeft de ogen van Jan en jouw mond, of toch niet, maar ze lijkt op...

Het geluk van warme koffie Het geluk van warme koffie
De eerste tandjes zijn door, die vielen me alles mee, als je de horror verhalen hoort/leest.. Maarja, we zijn inmiddels door de wol geverfd experts dus who cares about een paar tandjes.

Baby boss Baby boss
Hoewel het thuis voor iedereen aanpassen is betreft de werkzaamheden omtrent de verhuizing, is toch er eentje in het gezin waaraan we ons allemaal aan proberen te passen: Baby Boss.

Peuterpuber tijd rekken bij naar bed gaan Peuterpuber tijd rekken bij naar bed gaan
Help! Onze peuterpuber blijft tijd rekken. Als ik hem zelf in bed stop, probeert hij op elke mogelijke manier tijd te rekken. Ik moet de knuffeltjes eerst een zoen geven en dan Stephen.

Een online medisch dossier in de praktijk Een online medisch dossier in de praktijk
In 2019 moet iedere Nederlander toegang hebben tot zijn online medisch dossier. Wel zo handig, want als patient loop je soms tegen een aantal zaken aan die door het digitale zorgdossier

Je reactie op Over ons meisje Eggie

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.