Vriendin van Kindje Klein

      Vriendin van Kindje Klein

Profiel van Annemarie

forum kindje klein

Annemarie   vriendin


   •   29 blogs geschreven

Ik ben Annemarie, 42 jaar en getrouwd met Maarten en wij wonen in Den Haag. Ons gezin bestaat uit zeven kinderen waaronder een tweeling van inmiddels vier jaar. Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest irritante vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig? En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het. Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. In mijn blog geef ik een kijkje in ons gezin, en omdat ik een eigen YouTube kanaal heb, zit er altijd ook een klein video fragment bij. Want niets is immers leuker dan bewegende beelden bij een verhaal!

Kinderen van Annemarie

baby

Jet dochter van Annemarie is geboren op woensdag 22 maart 2017

Saar en Suus dochter van Annemarie is geboren op zaterdag 26 oktober 2013

Guus zoon van Annemarie is geboren op zondag 26 april 2009

Julia dochter van Annemarie is geboren op dinsdag 28 oktober 2003

Sam zoon van Annemarie is geboren op maandag 29 oktober 2001

Jim zoon van Annemarie is geboren op maandag 3 april 2000

Lees de blogs geschreven door Annemarie

Geboorte van de tweeling Saar en Suus

1. Geboorte van de tweeling Saar en Suus
Omdat ik zo intens had genoten van ons vierde kind besloten we nog een poging te wagen. Dat resulteerde in een tweeling. Een zwangerschap zonder complicaties, tot de laatste week.

De geboorte van ons zevende kind Jet

2. De geboorte van ons zevende kind Jet
Het was de bedoeling dat ik thuis zou gaan bevallen. Maar dat liep niet helemaal zoals verwacht. Het liefst lag ze volledig overdwars.

De tweeling die leert fietsen

3. De tweeling die leert fietsen
De allereerste keer met de loopfiets ging Saar met een rotvaart naar links en Suus met een bloedgang naar rechts. Tja en achter wie ren je dan aan?

Zindelijkheidstraining van Saar en Suus

4. Zindelijkheidstraining van Saar en Suus
Saar en Suus 2 jaar oud. Mijn eigen bezoekjes aan de wc worden reuze interessant. Tijd om te beginnen aan hun zindelijkheidstraining. Raar woord eigenlijk.

Het leed dat waterpokken heet | blog Annemarie

5. Het leed dat waterpokken heet | blog Annemarie
Ik ben echt wel wat gewend met zeven kinderen. Maar waterpokken bij een tweeling is werkelijk verschrikkelijk. Het begon met huilen, huilen en huilen.

Op vakantie met zeven kinderen

6. Op vakantie met zeven kinderen
Ook een gezin met zeven kinderen gaat gewoon ieder jaar op vakantie. Natuurlijk moeten we wel letten op ons budget om dat ook te bekostigen, maar meestal lukt het makkelijk.

Saar en Suus worden 4 jaar en gaan naar de basisschool

7. Saar en Suus worden 4 jaar en gaan naar de basisschool
We hebben het gehaald! Onze tweeling is vier jaar en ze mogen naar school. Maanden heb ik naar dit moment uitgekeken. De afgelopen vier jaar waren zwaar.

Boodschappen doen voor een groot gezin van 10 man

8. Boodschappen doen voor een groot gezin van 10 man
Volgens mij is het de meest gestelde vraag als mensen erachter komen dat wij zeven kinderen hebben: Hoeveel melk drinken jullie wel niet per week? Iedere week 6 kannen van 2.4 liter.

Meivakantie met Sam zijn nieuwe aanwinst!

9. Meivakantie met Sam zijn nieuwe aanwinst!
Eindelijk Meivakantie! Wij hebben het geluk dat mijn ouders 20 jaar geleden voor een luttel bedrag een ieniemienie huisje hebben gekocht in de Bourgogne. Een huis zonder WiFi en buren.

Tuurlijk valt Saar in het water ik had niet anders verwacht

10. Tuurlijk valt Saar in het water ik had niet anders verwacht
Als er iemand geniet van al die mensen in huis is het Jet wel. Al die aandacht! Er is altijd wel iemand die je op wil tillen of je aan het lachen wil maken. Jet heeft inmiddels het staa

En nu allemaal ophoepelen! Opruimen na de kindervakanties

11. En nu allemaal ophoepelen! Opruimen na de kindervakanties
Heb je net de meivakantie gehad, zijn ze weer vrij! Tweede pinksterdag en nog een studiedag eraan vast. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik inmiddels wel een beetje klaar mee ben.

Ze zijn in goede handen... met de scouting op kamp

12. Ze zijn in goede handen... met de scouting op kamp
Ongeveer 12 jaar geleden ging Jim voor het eerst op kamp. Ik zie hem nog staan. Jaartje of zes, korte stekeltjes, sprietbeentjes in grote groene laarzen en een lief rood bever bloesje.

Eindelijk! De eerste stapjes zijn gezet

13. Eindelijk! De eerste stapjes zijn gezet
Jet was heel hard JETJE JETJE OH OH NEE aan het roepen. Waarschijnlijk de meest gebruikte woorden van dit moment. Klaar om haar gegil vast te leggen, zet ze ineens haar eerste stapjes

Low budget vermaak in een groot gezin op Stadsboerderij Buyt

14. Low budget vermaak in een groot gezin op Stadsboerderij Buyt
Dus om dan toch wat leuks met zoveel kinderen voor niet te veel geld te ondernemen moet je toch een beetje zoeken. Maar wie een beetje goed zoekt, vindt aan de rand de bruisende stad De

Annemarie in TV programma Nederland in bed

15. Annemarie in TV programma Nederland in bed
Naar aanleiding van mijn YouTube kanaal Prinsessenspul zijn we gevraagd om met een tv programma mee te doen. Mijn man was eerst wat sceptisch. De opnamedagen waren ontzettend intensief.

De box als verplicht item op de uitzetlijst

16. De box als verplicht item op de uitzetlijst
Waar de box vroeger heel normaal was, verdwijnt hij langzaam van de uitzetlijst. Een box wordt meestal gezien als iets slechts en niet goed voor de ontwikkeling. Heb je een box nodig?

Kinderangst: hoe kom je van de angst voor paardrijden af?

17. Kinderangst: hoe kom je van de angst voor paardrijden af?
De tweelingmeiden waren doodsbang voor de paarden. En aangezien ze elkaar versterken in elkaars angst, had ik twee ontroostbare krijsende dames. Sindsdien zijn paarden dus eng.

Hoe overleef je een hittegolf met 7 kinderen?

18. Hoe overleef je een hittegolf met 7 kinderen?
Er zit maar een ding op we zetten het Nationaal hitteplan in werking. Wat dat inhoudt? Nou eigenlijk heel simpel, we sluiten alle ramen, deuren en gordijnen en spelen binnen spelletjes.

Een museum saai? Doe eens gek, bezoek een museum!

19. Een museum saai? Doe eens gek, bezoek een museum!
Het geheim van een geslaagd museumbezoek ligt aan het kiezen van het juiste museum bij de juiste leeftijd. En in de leeftijd zijn dat ze overal aankomen... is het Archeon perfect!

Mama is blij want de vakantie is weer voorbij

20. Mama is blij want de vakantie is weer voorbij
Wat is dat toch met mijn kinderen? Als ik 1 ding geleerd heb de afgelopen 18 jaar is dat mijn kinderen graag gekke dingen doen. En toen viel onze dochter achterover van de trampoline ..

Het was niet de vraag of het ging gebeuren maar wanneer

21. Het was niet de vraag of het ging gebeuren maar wanneer
Daar zit ze dan beteuterd bij de eerste hulp. Haar knuffel op haar schoot, want duimen kan ze niet meer. Het is duidelijk; haar arm is gebroken. En nu?

Gelukkig zijn heb je zelf in de hand zeggen ze weleens

22. Gelukkig zijn heb je zelf in de hand zeggen ze weleens
Nou is dat voor een moeder van zeven kinderen een beetje makkelijk gezegd dan gedaan. Ik ben 24 uur per dag aan het werk, alleen op de wc zitten is voor mij het hoogtepunt van de dag.

Garantie voor gezelligheid in huis: beroemde appeltaart

23. Garantie voor gezelligheid in huis: beroemde appeltaart
Mijn kinderen zijn nogal energiek, impulsief en ondernemend. Zo staan ze soms bij opa en oma ineens op het garage dak van de buren. Beklimmen tijdens het herfst-uitje van school...

Spoorlopers naar het spoorwegmuseum

24. Spoorlopers naar het spoorwegmuseum
Hoe het is om verrast te worden door een voorbijrazende trein? We komen erachter in het spoorwegmuseum. Ik besef ineens dat het stoere verhaal van papa een hele andere wending krijgt.

En daar zat de tweeling dan, hoog in de boom

25. En daar zat de tweeling dan, hoog in de boom
Het zat eraan te komen. Opgejut door elkaar, klimmen ze hoger in de boom dan ze aankunnen. Typisch een tweeling. Al mijn kinderen zijn ondernemend, maar de tweeling...

Sinterklaas een periode van onrust en verandering

26. Sinterklaas een periode van onrust en verandering
Gisteren schalde het eerste Sinterklaas liedje alweer uit de tablet van mijn dochter. Alsof hij nooit weggeweest is zingt ze uit volle borst mee. De pepernoten liggen al in de schappen.

Tweeling extreem eenkennig

27. Tweeling extreem eenkennig
Rond hun eerste jaar werden onze tweelingdochters extreem eenkennig. Uit het niets begonnen ze, als ik bezoek kreeg hartverscheurend te huilen.

Het jachtseizoen op het platteland in Frankrijk

28. Het jachtseizoen op het platteland in Frankrijk
Of je het er nu wel of niet mee eens bent, jagen in Frankrijk is op het platteland een vast onderdeel van de herfst. Het is een familietraditie. Vaak gaat het van vader op zoon over.

Praatjes vullen geen gaatjes - met kinderen naar de tandarts

29. Praatjes vullen geen gaatjes - met kinderen naar de tandarts
De chagrijnige bijziende beul uit mijn eigen jeugd jaste met zijn blote, harige handen zonder verdoving grote, zwarte vullingen in mijn grote mensen kiezen. Ik huiver daar nu nog van.

Laat een berichtje achter voor Annemarie

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan