Vriendin van Kindje Klein

      Vriendin van Kindje Klein

Profiel van M

forum kindje klein

M   vriendin


Hoi! Ik ben met man en hond al weer vier jaar geleden naar Amerika verhuisd om hier te promoveren. In de winter van 2018 ben ik moeder geworden en zoals jullie in mijn blog kunnen (blijven) lezen zijn er nogal wat dingen anders, hier in de Verenigde Staten van Amerika. Behalve dat we ver weg wonen van vrienden en familie is ook het zorgsysteem hier totaal anders. Daar bovenop komt ook nog dat er toch nog vaak word aangenomen door mensen binnen de academische wereld dat je een carriere niet kunt combineren met een kind. Maar het moederschap is gelukkig over ter wereld in grote lijnen hetzelfde, dus ik hoop dat jullie ook veel herkenning ervaren bij het lezen van de blogs!

Lees de blogs geschreven door M

Hoe vertel ik mijn baas dat ik zwanger ben?

1. Hoe vertel ik mijn baas dat ik zwanger ben?
Ik begin zachtjes te huilen terwijl ik hem vertel dat ik al mijn moed bij elkaar heb moeten rapen om hier te zitten en dit te zeggen. Dan hoor ik mezelf ineens zeggen: I am pregnant.

Obama-Care kosten voor zwangere student in Amerika

2. Obama-Care kosten voor zwangere student in Amerika
De eerste echo paste niet in mijn zwangerschapspakket en moest ik apart afrekenen: 450 dollar. Bam! Ik had gelijk het gevoel dat ik een rib miste.

Gratis zoet gif in je eten in Amerika

3. Gratis zoet gif in je eten in Amerika
Ik heb een rare food craving, waardoor ik soms enorme trek krijg in zure matten. Heerlijk. Alleen Amerikanen stoppen in plaats van suiker, fructose siroop in al het snoepgoed...

Zwanger in de USA: NIPT en combinatie test

4. Zwanger in de USA: NIPT en combinatie test
Kosten voor de NIPT in Amerika: 4000 dollar. Geen geintje. Geen nul teveel. Geen type-fout. Ik schrok me rot. Voelde me ook een beetje verslagen. Ik was ook pas net zwanger...

Buikje kom maar tevoorschijn

5. Buikje kom maar tevoorschijn
Dat deed je goed, met die oorkonde. Netjes verstopt die buik, zegt een van mijn mede-studenten. Oke. Dit is het moment. Iedereen weet het nu dus. Buikje, kom maar te voorschijn.

Geen recht op zwangerschapsverlof?

6. Geen recht op zwangerschapsverlof?
In het antwoord staat dat ik als student geen recht heb op welke vorm van verlof dan ook. Ik heb wel recht op 12 weken onbetaald verlof. WOW! Wat? Geen zwangerschapsverlof? Paniek!

Lab-werk en zwanger

7. Lab-werk en zwanger
Binnen de academische wereld lopen de meningen over de timing van het krijgen van kinderen uiteen. Vooral als we het hebben over de beta studies, de studies met een hoop lab-werk.

Wasbare katoenen luiers hip en noodzaak

8. Wasbare katoenen luiers hip en noodzaak
Luiers. Nooit over nagedacht eerlijk gezegd. Maar toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, ging ik er toch wel over nadenken. Het is hier heel erg ‘hip’ om stoffen luiers te gebruiken.

Wandelingetje door de sneeuw - zwanger wandelen in de bergen

9. Wandelingetje door de sneeuw - zwanger wandelen in de bergen
Toen ik naar buiten keek en de 20 centimeter sneeuw zag moest ik even slikken, maar zonder te mokken volgde ik het voorbeeld van manlief en deed mijn schoenen aan en dertig extra lagen.

De baby even niet voelen bewegen

10. De baby even niet voelen bewegen
Ik verander langzaam in die overgevoelige en super ongeruste moeder-kloek die ik dacht nooit te zullen zijn. Zo voelde ik de baby al vrij vroeg in de zwangerschap, rond de 14e week al.

Bijzondere reacties op zwangerschap van collegas

11. Bijzondere reacties op zwangerschap van collegas
Ik ontmoette een oud-bekende en mede-PhD student en zijn eerste vraag was: Ga je nu terug verhuizen naar Nederland? Ik deed maar net of ik hem niet begreep.

Hoe kun je weten dat de bevalling is begonnen?

12. Hoe kun je weten dat de bevalling is begonnen?
Hoe kun je weten dat de bevalling is begonnen? De meningen op blogs lopen nogal uiteen, maar de meeste webpaginas zijn het eens dat het avontuur voor de meeste vrouwen begint met weeen.

Zonder gecheckt autostoeltje geen baby mee naar huis

13. Zonder gecheckt autostoeltje geen baby mee naar huis
Het Amerikaanse ziekenhuis geeft de baby niet mee naar huis, voordat er gecheckt is of het autostoeltje wel goed vastzit. En in Amerika hebben autostoeltjes een -houdbaar tot- datum.

Mijn zwangerschapsbrein op het werk

14. Mijn zwangerschapsbrein op het werk
Er waren zelfs steeds meer middagen waarin ik thuis lunchte, een schoonheidsslaapje hield en daarna achter mijn eigen laptop verder werkte. De productieve uren liepen hard achteruit.

Het op de wereld zetten van een klein mensje

15. Het op de wereld zetten van een klein mensje
De weeen begonnen ineens super heftig te worden en er zat nauwelijks tijd tussen. Ik kon amper op adem komen. Na een uur in deze weeenstorm begon ik onwijs te trillen.

Kraamweek in Amerika zonder kraamhulp

16. Kraamweek in Amerika zonder kraamhulp
Voorbeeldige kraamvisite. Maar ik was kapot. Ik was mezelf voorbij gerend. Ik wilde mijn eigen kraamhulp zijn en ik was kraamvrouw. Geen ideale combi.

Zwangerschapsverlof of vakantie?

17. Zwangerschapsverlof of vakantie?
Eerlijk is eerlijk. De laatste twee wandelingen waren misschien te hoog gegrepen. Dat waren beide technische wandelingen in een staatspark hier dichtbij. Dat voelde ik de dag erna nog.

Na de bevalling: dit vertellen ze je niet!

18. Na de bevalling: dit vertellen ze je niet!
Tja, en daar zit je dan met je pasgeboren kindje. Eindelijk thuis. Al het wachten voorbij. Maar dan begint het avontuur eigenlijk pas echt. Toch heb ik die eerste week dingen geleerd...

Stoffen luiers: de tussenstand - blog Janneke

19. Stoffen luiers: de tussenstand - blog Janneke
Eerder in een blog had ik beloofd om jullie zo spoedig mogelijk te updaten hoe mijn stoffenluier-avontuur me afging. Tot zover: meer dan tevreden!

Ik ben gewoon een betere moeder als ik mag werken

20. Ik ben gewoon een betere moeder als ik mag werken
Het grootste nadeel van maar drie weken vrij krijgen van mijn werk om op te krabbelen van de bevalling was dat onze baby nog te jong was om naar het kinderdagverblijf te gaan.

De moeder maffia lijkt je een horror toekomst toe te wensen

21. De moeder maffia lijkt je een horror toekomst toe te wensen
Ik had een zwangerschap en bevalling volgens het boekje, een baby die goed eet en al snel doorslaapt... andere moeders gunnen het me niet!

Ik de melkmachine met mega productie

22. Ik de melkmachine met mega productie
Ik zet genoeg melk voor de baby in de koelkast en alles wat ik daar bovenop nog kolf die dag gaat de vriezer in. En dat is bij elkaar toch aardig wat. Ik ben nu zeker wel voorbereid.

Het vervoer van je kleintje - NL kinderwagen in Amerika

23. Het vervoer van je kleintje - NL kinderwagen in Amerika
Als je hier in Amerika een kinderwagen koopt is de basis meestal een buggy-type kinderwagen. Daar kun je niks mee in de eerste maanden, omdat je baby nog niet zelfstandig kan zitten.

Met kolfapparaat op zak op zoek naar een geschikte kolfplek

24. Met kolfapparaat op zak op zoek naar een geschikte kolfplek
Ik wilde blijven kolven. Het eerste obstakel dat ik moest overwinnen, was de organisatoren een mailtje sturen dat ik graag gebruik wilde maken van de lactatieruimte van de conferentie.

Voor het eerst kamperen met je baby in een tent

25. Voor het eerst kamperen met je baby in een tent
We wonen (zeker voor Amerikaanse begrippen) heel erg dichtbij onwijs mooie nationale parken en natuurgebieden en sinds we hier maar relatief kort wonen, willen we ervan genieten.

Waarom wij iedereen stoffen wasbare luiers aanraden

26. Waarom wij iedereen stoffen wasbare luiers aanraden
Het oudbollige imago verdienen ze echt niet. Er komen geen veiligheidsspelden en ingewikkelde knooptechnieken meer aan te pas. Het zijn hippe broekjes met gave printjes.

De Mama metamorfose | Ontzwangeren na de bevalling

27. De Mama metamorfose | Ontzwangeren na de bevalling
Ze zeggen weleens 9 maanden op en 9 maanden af, maar ik denk dat het ontzwangeren gewoon wat langer nodig heeft. En dat je nog niet hersteld bent als je weer in je gewone kleding kunt.

De gezinsplanning discussie waar bemoeien ze zich mee

28. De gezinsplanning discussie waar bemoeien ze zich mee
Zelfs toen ik nog zwanger was durfden mensen al te vragen of ik nog meer kinderen in de planning heb zitten. Wow! Mag ik eerst even bevallen van nummer 1? Het antwoord was (en is) nee.

De eerste babyhapjes

29. De eerste babyhapjes
Ja, het vaste voedsel avontuur is begonnen. Het eerste avontuur was wortel. Dat was een echte no go. De wortel werd nog sneller uit het babylijfje geprojecteerd dan het erin ging.

Borstvoedingsmelk handel, moedermelk delen

30. Borstvoedingsmelk handel, moedermelk delen
Zij maakt niet voldoende melk aan om haar kindje te voeden en ik bood direct aan om haar te helpen. Dus nu kolf mijn borstvoedingsmelk ik voor twee.

De kunstmelk-lobby versus de natuurlijke borstvoeding

31. De kunstmelk-lobby versus de natuurlijke borstvoeding
Trump heeft de WHO (World Health Organization) verrast door zich te verzetten tegen een resolutie over borstvoeding. Achterliggende redenen komen van het kamp van de kunstmelk lobby.

Oppasdag - je baby loslaten voor een paar uur

32. Oppasdag - je baby loslaten voor een paar uur
Ik heb in het verleden al wel moeite gehad met het onderbrengen van onze hond (ook dat heb ik moeten leren), maar dit deed echt duizend keer meer pijn van binnen.

Opvoeden... hoe doe je dat?

33. Opvoeden... hoe doe je dat?
Het belang van een goede opvoeding is precies wat mij (en vast meerdere moeders) een gevoel van druk geeft. Nu al. Want wat is een goede opvoeding?

Hoe lang blijf je borstvoeding geven?

34. Hoe lang blijf je borstvoeding geven?
Nee, ik stop nog niet met borstvoeding geven. Hoe lang geven zoogdieren hun kind borstvoeding? Wat is de richtlijn hoe lang je het beste borstvoeding kan geven? Hoeveel jaar?

Kleding crisis - hoeveel lagen kleding draagt mijn baby?

35. Kleding crisis - hoeveel lagen kleding draagt mijn baby?
Een van de moeilijkste dingen als moeder vind ik toch wel het aankleden van mijn kindje, mijn probleem zit hem in de hoeveelheid kleding die mijn baby aan moet.

Meisjes krijgen hier niet eens een kans

36. Meisjes krijgen hier niet eens een kans
Ik zie de mevrouw schrikken: O, is het een meisje? Ja, zeg ik. Zegt ze: Sorry kleintje. Geen president. Geen brandweerman... Dan zal je later wel een hele mooie, lieve prinses worden.

Review Luvion Essential Limited beeldbabyfoon

37. Review Luvion Essential Limited beeldbabyfoon
Al met al verdient deze gave design Luvion Essential Limited beeldbabyfoon de goede reviews die je op internet kan lezen en de prijzen die het gewonnen heeft zijn terecht. Goede optie!

Op voedings BH jacht - goede mooie voedingsbh met beugels

38. Op voedings BH jacht - goede mooie voedingsbh met beugels
Op een bepaald moment was de maat vol. Ik wilde me weer goed voelen in mijn kleding en met name met betrekking tot mijn bh. Ik ging op voedingsbh jacht.

Janneke is nu mama: Hoe word je weer jezelf na de bevalling

39. Janneke is nu mama: Hoe word je weer jezelf na de bevalling
Een beetje meer tijd in mezelf steken heeft nog nooit zoveel opgeleverd. Ik ben nog steeds mama, maar voel me steeds vaker weer Janneke. Een verbeterde versie van mezelf.

Carrierevrouw versus Mama

40. Carrierevrouw versus Mama
Carriere opbouwen terwijl je ook moeder bent vraagt iets meer. En ondanks dat we heel hard streven voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer, is mama zijn gewoon anders.

Even vakantie van het mama-schap

41. Even vakantie van het mama-schap
Een week voor ik naar Nevada vertrok was ik erg optimistisch. Geen seconde dacht ik aan het feit dat vertrekken zonder kindje wel eens lastig kon zijn voor mijn mama hart. Ik had beter

Dualcitizen en cultuur, een dubbele set aan tradities

42. Dualcitizen en cultuur, een dubbele set aan tradities
Omdat ons kindje op Amerikaans grondgebied is geboren is ze Amerikaanse en omdat ik en mijn man Nederlands zijn, is ons kindje ook Nederlandse. Ze is een dual-citizen.

Mijn baby wil niet meer aan de borst drinken

43. Mijn baby wil niet meer aan de borst drinken
Aan de borst drinken bij mij, echt niet! Schoorvoetend liep ik met haar op de arm naar de keuken om de flessenwarmer aan te slingeren. Ze wil alleen melk uit een fles. Dat is balen.

Vliegen met je kleintje, een lange vlucht, hoe gaat dat?

44. Vliegen met je kleintje, een lange vlucht, hoe gaat dat?
Je kent dat wel. Heb je ein-de-lijk vakantie, zit je goed en wel in het vliegtuig, zie je een gezin met een of meerdere kinderen vlakbij jou in het vliegtuig plaatsnemen.

Mijn kindje en sociale media

45. Mijn kindje en sociale media
Ik kies er bewust voor om mijn kind van alle sociale media te houden. Meerdere keren is mij al gevraagd waarom ik dit doe. De reden is simpel. Mijn kind mag haar eigen keuzes maken.

Kindermarketing en recepten gezonde babykoekjes

46. Kindermarketing en recepten gezonde babykoekjes
Zo kocht ik dus, in een totale vlaag van verstandsverbijstering, een pak met biologische koekjes, omdat op de verpakking stond dat ze hielpen om het tandvlees te kalmeren.

Babys immense ontwikkeling het eerste jaar

47. Babys immense ontwikkeling het eerste jaar
Enkele maanden geleden konden we haar nog lekker in een hoekje zelf laten spelen, als we dat nu proberen zit ze binnen no-time aan de andere kant van de huiskamer in de lades.

Afscheid nemen van borstvoeding

48. Afscheid nemen van borstvoeding
De kogel is door de kerk. Ik ga stoppen met de borstvoeding. Wanneer? Nog voor ik over twee weken naar het hart van de Mojave woestijn in Nevada ga. En dat moment komt met rasse schrede

Wie loopt krijgt schoenen, toch?

49. Wie loopt krijgt schoenen, toch?
Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen? Wat blijkt: Kinderschoenen met veel steun zijn juist NIET goed voor de babyvoetjes. Lees de blog van Janneke

Shocking, ik heb een moederbrein van pudding

50. Shocking, ik heb een moederbrein van pudding
Hij geeft dus even kort en duidelijk aan dat het overduidelijk was dat mijn brein pudding was voor de bevalling, maar ook meer dan enkele weken daarna. Shocking? Ik wist het al, maar...

Balans vinden tussen werk en prive, carriere en moeder zijn

51. Balans vinden tussen werk en prive, carriere en moeder zijn
Balans vinden tussen werk en prive. Wat is mijn definitie van alles hebben? De balans vinden tussen carriere en moeder zijn is niet even snel geregeld, maar een langdurig proces.

Duurzame Opvoeding - Duurzaam is hip - Doe je mee?

52. Duurzame Opvoeding - Duurzaam is hip - Doe je mee?
Duurzaam is echt een trend: duurzaam leven wordt steeds hipper en hipper. Naar mijn mening is dat maar goed ook als je kijkt naar wat voor bende we met zijn allen van onze planeet maken

Zindelijkheidstraining begint met 12 maanden

53. Zindelijkheidstraining begint met 12 maanden
Terwijl je de titel leest, hoor ik (velen van) jullie al schrikken. Jouw kindje is toch pas 1 jaar geworden? Is zindelijkheidstraining dan niet veel te vroeg? Mijn antwoord is nee.

Mama Onzeker - Schuldgevoelens bij full-time werkende mama

54. Mama Onzeker - Schuldgevoelens bij full-time werkende mama
Ik voel me schuldig dat ik niet veel tijd doorbreng met mijn kind. Ik maak lange dagen en soms zie haar enkele dagen achter elkaar niet. Voel me een belabberde moeder.

MeisjesMama loves de spijkerbroek

55. MeisjesMama loves de spijkerbroek
Het is gewoon het allerhandigst om je kind een spijkerbroek aan te doen. Kruipen over de stenen buiten? Geen probleem. Extra hete was na een ongeluk met tomaten saus? Geen probleem.

Actieve wandelvakantie en kamperen met je peuter

56. Actieve wandelvakantie en kamperen met je peuter
Onze ideale vakantie bevat een hoop kamperen, wandelingen (liefst zo rond de 15 km per dag), een hoop wilde dieren en af en toe een lekkere warme douche en nacht in een bed.

Kindje echt geen moeilijke eter - veel groente en fruit

57. Kindje echt geen moeilijke eter - veel groente en fruit
Terwijl ik mijn boodschappen op de band leg, hoor ik de man achter mij zeggen: Ik denk dat wij deze week bij jullie komen eten, dat ziet er allemaal gezond uit! Ik glimlach.

Kindje voor het eerst ziek en combineren van mama en werk

58. Kindje voor het eerst ziek en combineren van mama en werk
Ze zal vast nog wel eens ziek worden en dan ben ik er voor haar (en ook voor mijn man). Elke keer zal ik een beetje beter zijn in het combineren van mama zijn en werk.

Pijn aan stuitje en bekkenpijn klachten na rugbevalling

59. Pijn aan stuitje en bekkenpijn klachten na rugbevalling
Ik heb deze stuitpijn te lang stil gehouden. Simpelweg omdat ik dacht dat het gewoon weg zou gaan met de tijd. Zo van dat gaat vast wel gauw over. Maar nu is het genoeg geweest, actie.

Wandelen met kind in de rugzak bij Lake Louise

60. Wandelen met kind in de rugzak bij Lake Louise
We waren de baby backpack vergeten! Hoe moesten wij nou een flinke wandeling gaan maken zonder de rugzak om onze 1,5 jaar oude dochter in te dragen?

De ik-ben-twee-en-zeg-nee aan tafel

61. De ik-ben-twee-en-zeg-nee aan tafel
Eet je bord leeg! Brrr. Ik heb dat wel zo vaak gehoord toen ik jong was, dat ik er nog nachtmerries van krijg. De meeste ouders herkennen dit maar al te goed. Is een beetje achterhaald?

Kinderopvang in Coronatijd in Amerika

62. Kinderopvang in Coronatijd in Amerika
Hier in Amerika is COVID echt totaal nog niet onder controle en ik verwacht dat het allemaal nog oncontroleerbaar gaat worden. Hoe de kleine naar het kinderdagverblijf te sturen?

Kinderopvang dag 1 in tijden van Corona

63. Kinderopvang dag 1 in tijden van Corona
Blijkbaar is niemand meer bang voor het leed dat je een kind aan kunt doen als je het zonder wenning-periode of gedag-zeg ritueel in een kinderopvang stopt.

Nog erger dan Covid lockdown | Bosbranden in Amerika

64. Nog erger dan Covid lockdown | Bosbranden in Amerika
De lockdown die werd ingesteld voor het vertragen van de verspreiding van COVID-19 heeft invloed gehad op mijn werkproductiviteit. Maar nu mag niemand naar buiten, zelfs de hond niet.

Verhuizen met een peuter naar 2000 km verderop

65. Verhuizen met een peuter naar 2000 km verderop
Verhuizen. Dat is toch altijd een hele onderneming. Alles in dozen doen, schoonmaken, plannen, rijden, schoonmaken, uitpakken, enzovoort. Je zit altijd voor weken tussen de dozen.

Wennen ook voor onze peuter

66. Wennen ook voor onze peuter
Verhuisd! Wat een opluchting! Maar wat een rare tijd. Verhuizen te midden van een pandemie was al vreemd, maar nog geen volledige week in ons nieuwe huis en een ander drama voltrok zich

Gezellige kletsmajoor peuter

67. Gezellige kletsmajoor peuter
Onze dochter wordt bijna 3 jaar en wat komt er toch een hoop grappige praat uit dat kleintje! Omdat het ons zeker aan het lachen maakte, zal ik proberen haar humor op te schrijven.

Mijn dochter is geen aankleedpop - Peuter met mode gevoel

68. Mijn dochter is geen aankleedpop - Peuter met mode gevoel
Die ouders die met kinderen op pad zijn die verkleed zijn als prinses, astronaut of cowboy. Voordat ik een moeder was, vroeg ik me weleens af hoe dat kon.

Work-life balance mama - Leven is het belangrijkste

69. Work-life balance mama - Leven is het belangrijkste
Als werkende ouder is het een constant gevecht. Waar ligt de balans tussen mijn werk en mijn leven? Hoe meer ik vecht met deze balans, hoe meer ik ontdek, er is alleen maar het leven.

Wat een opluchting - Ze is weer zindelijk

70. Wat een opluchting - Ze is weer zindelijk
Mama, ik heb op de wc gepoept! ALWEER! Op dat moment roep ik keihard YAY! en accepteer ter plekke dat dit soort gesprekken totaal genormaliseerd moeten worden op de werkvloer.

Wat wonen in Amerika betekent in deze covid tijd

71. Wat wonen in Amerika betekent in deze covid tijd
Het was best een klap deze week. We komen niet naar Nederland deze winter. Wat een beslissing. Maar de enige juiste. Misschien geen makkelijke beslissing om te verwerken, maar toch was

Ik heb je zo gemist mama

72. Ik heb je zo gemist mama
Zodra mijn dochter mij zag vloog ze me in de armen en zei: Ik heb je zo gemist, mama! Ik keek ernaar uit om mijn dochter naar bed te brengen en wat quality-time door te brengen.

Laat een berichtje achter voor M

Gerelateerde artikelen