Vriendin van Kindje Klein

      Vriendin van Kindje Klein

Profiel van MamaM

forum kindje klein

MamaM   vriendin


   •   49 blogs geschreven

Ik ben 26 jaar oud en getrouwd met Jurgen. Sinds 17 april 2019 trotse ouders van Naud en sinds 23 juni 2021 van Twan! Wij hebben in huis nog een vrolijke en gezellige hond rondlopen, Dara. We zijn allebei creatief, houden van reizen en gaan graag uitdagin

Kinderen van MamaM

baby

Twan zoon van MamaM is geboren op

Naud zoon van MamaM is geboren op

Lees de blogs geschreven door MamaM

Ons avontuur gaat beginnen - in verwachting

1. Ons avontuur gaat beginnen - in verwachting
Al snel daarna voelde ik dingen veranderen, mijn borsten waren ontzettend gevoelig, ik was al een paar dagen misselijk en er voelde iets anders. De eerste test was negatief...

Ik kan mijn mond niet houden - Het grote nieuws vertellen

2. Ik kan mijn mond niet houden - Het grote nieuws vertellen
We lieten het filmpje zien en ik was stiekem aan het filmen. Ze waren even stil en het moest even landen, toen al heel gauw blijdschap en felicitaties en waren ze echt enorm verrast.

Niet mijn beste week - blog Moniek

3. Niet mijn beste week - blog Moniek
De misselijkheid is alsmaar erger geworden, ik word er even niet goed van en we zijn nog maar net begonnen. Ik had de zwangerschap altijd wel anders voorgesteld, haha fout gedacht.

Ik ben alweer 8 weken zwanger van onze lieve Calimero

4. Ik ben alweer 8 weken zwanger van onze lieve Calimero
We zagen je hartje kloppen, het begin van de navelstreng en de vorm van je hoofdje. Wat was dit een bijzonder gevoel! Ik kijk nu al de hele dag naar de echo-foto.

Zwangerschap en afstuderen valt mij wel zwaar af en toe

5. Zwangerschap en afstuderen valt mij wel zwaar af en toe
Als ik de stage maar met een voldoende kan afronden, de rest komt ook wel. Ik probeer mijn rust te nemen en een planning te maken voor mezelf. Het is belangrijk nu dat ik het overzicht

Ik blijf maar naar je kijken, onze lieve kleine Calimero

6. Ik blijf maar naar je kijken, onze lieve kleine Calimero
Deze week hadden we de termijnecho! We konden onze kleine Calimero zien via een buikecho. Calimero lag er heerlijk knus bij in een hoekje. Het hoofdje, neusje en kaak kon je goed zien.

Het eerste trimester zit erop en mijn eerste buikfoto

7. Het eerste trimester zit erop en mijn eerste buikfoto
We hebben deze week voor het eerst een babybuik-foto gemaakt. Papa Jurgen begint al wat weerstand te voelen van de babybuik bij het geven van een knuffel.

De drukste tijd van het jaar zwanger zijn is even afzien

8. De drukste tijd van het jaar zwanger zijn is even afzien
We zijn alweer aangekomen bij mijn 16e week. De tijd vliegt voorbij en wat is het ontzettend druk! Wat heb ik een pijn aan mijn rug. Op naar de bekkenfysiotherapeut bekkeninstabiliteit.

Buikje is nu wel goed zichtbaar met 4 maanden zwanger

9. Buikje is nu wel goed zichtbaar met 4 maanden zwanger
Het buikje begint nu echt wel steeds meer zichtbaar te worden. Ik heb het aan de kinderen van groep 1/2 op stage verteld en wat een fantastische reactie! Ogen werden groot, mond open en

Happy Holidays! We zijn op de helft van de zwangerschap

10. Happy Holidays! We zijn op de helft van de zwangerschap
Happy Holidays! We zijn alweer 20 weken zwanger (we zijn op de helft!!) en wat gaat het de laatste weken goed! Ik heb net voor de kerstvakantie mijn stage afgerond, dus nu rust en vrij!

Zwangerschap en kwaaltjes blog Moniek

11. Zwangerschap en kwaaltjes blog Moniek
Zwanger zijn is fantastisch, maar het is niet altijd even fijn. Die kwaaltjes, ja die horen er nu eenmaal bij en het is voor een goed doel, maar even prettig is het niet altijd.

Zwangerschapsyoga - Adem in, adem uit, laat het gaan

12. Zwangerschapsyoga - Adem in, adem uit, laat het gaan
Om tijd en rust voor mezelf te creeren ben ik begonnen met zwangerschapsyoga. Iedere zaterdagochtend begin ik de dag eerst met yoga samen met andere zwangere vrouwen. Ik moet zeggen dat

Negenmaandenbeurs en 7 maanden zwanger

13. Negenmaandenbeurs en 7 maanden zwanger
Aangekomen in mijn laatste trimester! Ik tel de weken af tot we de kleine gaan ontmoeten. Het is nog steeds een dwarsliggertje en flink actief. Baby schopt en doet in mijn buik.

Wat zijn onze wensen en keuzes en een onverwachte situatie

14. Wat zijn onze wensen en keuzes en een onverwachte situatie
De 30 weken voorbij! Wauw, het komt nu steeds dichterbij en echt aftellen! Nadenken over de bevalling en daarbij het geboorteplan schrijven. Ik had geen idee wat ik erin moest zetten en

Uitslag onderzoek zwangerschapscholestase

15. Uitslag onderzoek zwangerschapscholestase
Laat ik allereerst mijn blog beginnen met GOED nieuws! De uitslag van de zwangerschapscholestase test was positief en ik heb het niet! Ook al gingen we er zelf ook niet vanuit dat het w

Een surprise babyshower, wat een fantastische dag

16. Een surprise babyshower, wat een fantastische dag
Ik deed voorzichtig de deur naar de woonkamer open en tot mijn grote verbazing was de woonkamer verbouwd, versierd en zat het vol met lieve vriendinnen en familie! VERRASSING klonk het!

Een druk weekje - Doei Arnhem Hallo Hasselt

17. Een druk weekje - Doei Arnhem Hallo Hasselt
Voor de zwangerschapsshoot hebben we binnen wat fotos gemaakt in lingerie en daarna zijn we naar een prachtig stukje natuur in Velp geweest voor de buitenfotos. Het resultaat is ...

De kleine wilde al komen met 34 weken

18. De kleine wilde al komen met 34 weken
Weeenremmers en longrijping prik met 34 weken zwanger... ze moet nog even blijven zitten. Het is nog te vroeg. Ik stel de bevalling liever nog even uit.

Daar was je dan na 36 weken - welkom lieve Naud

19. Daar was je dan na 36 weken - welkom lieve Naud
Na de weeenremmers in week 34 heb je nog 2 weken lang gewacht, maar toen vond je het toch echt wel genoeg. Je was er klaar voor en niets hield je meer tegen om te komen!

De eerste weken met ons mannetje Naud

20. De eerste weken met ons mannetje Naud
Heel gek hoe snel je gewend raakt aan de kleine in je armen en geen dikke buik meer. De afgelopen weken gingen met ups en downs, zoals dat gaat met iets nieuws. Alles moet je leren.

Problemen met borstvoeding bij overproductie moedermelk

21. Problemen met borstvoeding bij overproductie moedermelk
Thuis kreeg ik al gauw last van stuwing en dat was toch best wel pijnlijk. Mijn borsten bleven maar groeien en groeien, hallo hoe groot kunnen ze nog worden! Het was een dikke plakkaat.

Heerlijk kereltje van 8 weken oud heeft liesbreuk

22. Heerlijk kereltje van 8 weken oud heeft liesbreuk
Naud, onze baby, is 8 weken oud en heeft een liesbreuk. Ik ontdekte een kleine bult in zijn lies, meteen dacht ik het al. We kregen een verwijzing van de huisarts met een wachttijd.

Naud dapper en sterk

23. Naud dapper en sterk
Kanjer, dat ben je zeker! Je bent klein begonnen, maar wat word je toch al groot! Van 2570 gram bij de geboorte naar nu, 5060 gram gegroeid en je lacht heel wat af!

Wij vieren de liefde en zijn dankbaar voor ons grote geluk

24. Wij vieren de liefde en zijn dankbaar voor ons grote geluk
Vandaag is het feest, vandaag vieren wij de liefde! Vandaag, 8 september, is voor ons een speciale dag, ons jubileum, 2 jaar getrouwd! Daarnaast is het ook nog eens bijzonder omdat...

Fulltime mama en afstuderen

25. Fulltime mama en afstuderen
Dat afstuderen is wel een dingetje zeg. Het valt best wel tegen dat schrijven van een onderzoek. Niet echt mijn manier van schrijven, maar ja het moet wel. Dat allerlaatste stukje.

Naud voor het eerst ziek

26. Naud voor het eerst ziek
Normaal slaapt hij ongeveer klokje rond en nu was dat echt wel anders, even wennen dus. In de ochtend bij het verschonen zag ik dat zijn hele buik, oksels en liezen onder de vlekken zat

Verrassingsweekend Sauerland met baby

27. Verrassingsweekend Sauerland met baby
Het was een week met verschillende feestdagen. Op 17 oktober was Naud alweer 6 maanden oud, die dag heb ik het geboorteboek van Naud weer bekeken. Mooi moment om even bij stil te staan.

Bijzondere ontwikkelingen in een babyleven

28. Bijzondere ontwikkelingen in een babyleven
Met 6 maanden was het tijd voor een controle bij het consultatiebureau. Wij waren erg benieuwd naar je gewicht en lengte. Je doet het prima en groeit goed. Je pakte het speeltje aan.

Its a beautiful day - Eindelijk geen last van mijn bekken

29. Its a beautiful day - Eindelijk geen last van mijn bekken
It’s a beautiful day, the sun is shining, I feel good! Yes, eindelijk na ongeveer na een jaar kan ik zeggen dat de pijn zo goed als weg is. Geen last van mijn bekken. Enorme opluchting.

Mijlpalen en andere bijzondere momenten

30. Mijlpalen en andere bijzondere momenten
Het leek nog maar de dag van gisteren dat je in mijn armen werd gelegd, zo klein, zo kwetsbaar en klein. Nu zijn we 11 maanden verder, weeg je 11 kg en ben je volop aan het ontdekken.

Zware tijden voor mama

31. Zware tijden voor mama
Het leek zo goed te gaan, ik had sinds tijden weer geen pijn en voelde mij goed. Eindelijk was ik er vanaf, dacht ik… Voor de kerstvakantie had ik weer af en toe meer pijn, wat napijn.

Alles loopt anders

32. Alles loopt anders
In mijn vorige blog schreef ik over het revalidatiecentrum en over de reis naar Egypte. Inmiddels is er in de wereld een hoop veranderd en dat heeft ook daar effect op.

Een eigen willetje aan tafel - eten met een dreumes

33. Een eigen willetje aan tafel - eten met een dreumes
Wat we ook proberen, het lukt niet om die lepel in zijn mond te krijgen. Afleiding met speelgoed, een spelletje of een liedje zingen, het werkt niet. Maar dan bieden we een potje aan...

Hiep hiep hoera - jouw eerste verjaardag in het klein

34. Hiep hiep hoera - jouw eerste verjaardag in het klein
Haha, mama en papa dachten dat je vol in de taart zou duiken, want dat doe je met al het andere. Je wil alles proeven, maar dit was toch wel spannend. Slagroom laten proeven...

Weer een mijlpaal om te vieren scriptie voldoende

35. Weer een mijlpaal om te vieren scriptie voldoende
Afstuderen duurde langer dan verwacht. Afgelopen jaar was wat afstuderen betreft een behoorlijke roller coaster. Man man wat was het schrijven van mijn scriptie een uitdaging.

Het drama dat tandenpoetsen heet met een dreumes

36. Het drama dat tandenpoetsen heet met een dreumes
We hebben een vast avondritueel en dat gaat altijd erg goed, tot we bij het moment aankomen van het tandenpoetsen. Ik heb al heel wat blauwe plekken gekregen van hem door het schoppen.

Eten en tandenpoetsen VERVOLG

37. Eten en tandenpoetsen VERVOLG
Ik heb samen met Naud een manier gevonden om op een leuke en gezellige manier zijn tanden goed te kunnen poetsen. Ik zing mijn zelfbedachte liedje op de melodie van Jingle Bell haha.

Genieten van mooie momenten

38. Genieten van mooie momenten
Fietsen wilde ik al zo lang eens proberen. Samen fietsen, dit was echt een grote wens van mij. Wij hebben met z’n tweeen altijd veel gefietst in Arnhem en dat was zo fijn.

AFGESTUDEERD Gefeliciteerd mama en nu ook juf Moniek

39. AFGESTUDEERD Gefeliciteerd mama en nu ook juf Moniek
Jeetje, wat duurde dat kwartier toch lang! Ik liep maar te ijsberen en was zo gespannen! Toen werd ik ineens weer toegevoegd aan het gesprek. Het verlossende woord was meteen daar...

Zoektocht naar de juiste kinderopvang

40. Zoektocht naar de juiste kinderopvang
Nu ik ga werken, komt ook het moment dat Naud naar opvang moet. Ik moest er een hele tijd niet aan denken, maar ik ben er echt klaar voor. Het is super leuk met Naud thuis, maar...

Eten met Naud 2.0

41. Eten met Naud 2.0
Ogen dicht en gewoon laten gebeuren. Laat hem maar even ontdekken, op spelende wijze, het geeft niks, ruimen we straks wel weer op. En zo gezegd, zo gedaan. Het was leuk en lachwekkend.

Musthave fotocadeaus met je baby erop: mijn top 5

42. Musthave fotocadeaus met je baby erop: mijn top 5
Het is weer tijd voor een cadeau. Vaderdag, moederdag, een verjaardag of een ander speciaal moment. Er zijn zoveel momenten in het jaar om weer na te denken over een cadeau.

Als je kindje ziek is

43. Als je kindje ziek is
Bij het kinderdagverblijf weet je dat het een bron van snotneuzen, hoesten en ziekzijn is. En een keer verkouden en ziek alla, maar Naud is echt sinds augustus, week op week af ziek.

Stap voor stap uit een depressie komen

44. Stap voor stap uit een depressie komen
Ik dacht bij de vorige depressie aan t begin van de zwangerschap van Naud alles te hebben verwerkt, maar dan toch val ik weer terug als er teveel dingen gebeuren om mij heen aan stress.

Dolblij er komt er eentje bij - Naud wordt grote broer

45. Dolblij er komt er eentje bij - Naud wordt grote broer
Ik was overtijd, maar wist nog niks zeker. Afgelopen augustus hebben we de spiraal eruit laten halen. De wens voor een tweede, een broertje of zusje voor Naud, was zo groot.

Geen onbezorgde zwangerschap - kans op trombose in placenta

46. Geen onbezorgde zwangerschap - kans op trombose in placenta
De gynaecoloog vertelde dat er toch wel iets vreemds aan de hand was met de placenta van Naud. Er zat trombose in de bloedtoevoer. Dat is best gevaarlijk.

Hoe heb ik mijn tweede en laatste zwangerschap ervaren

47. Hoe heb ik mijn tweede en laatste zwangerschap ervaren
Dit was echt voor mij geen leuke zwangerschap, want het was zowel lichamelijk als mentaal een hele opgave. Ik heb er letterlijk alles voor moeten laten.

Keuze voor een inleiding - blog Maman

48. Keuze voor een inleiding - blog Maman
Vandaag weet ik dat het mijn laatste zwangere dag is. Wat voelt dat gek, maar ook echt als een opluchting. Ik weet dat ik morgen een kleine baby in mijn armen heb liggen.

Welkom op deze wereld lieve Twan

49. Welkom op deze wereld lieve Twan
Vandaag is dan de grote dag daar, want vandaag gaan we jou ontmoeten. De afgelopen dagen waren intens en vlogen mijn emoties alle kanten op. Lieve jongen, wat ben ik blij.

Laat een berichtje achter voor MamaM

Gerelateerde artikelen