Vriendin van Kindje Klein

      Vriendin van Kindje Klein

Profiel van Marijke

forum kindje klein

Marijke   vriendin


Moeder, sportieveling, planner in de kraamzorg en blogger voor ikbenzwanger.com . Daarnaast heb ik een eigen bedrijf in het zetten van extensions bij paarden horserail.nl

Kinderen van Marijke

baby

Huub zoon van Marijke is geboren op woensdag 21 augustus 2019

Tess dochter van Marijke is geboren op zondag 22 januari 2017

Lees de blogs geschreven door Marijke

Kraamzorg blog Nachtelijke bevalling

1. Kraamzorg blog Nachtelijke bevalling
Elke geboorte waar ik bij mag zijn, is zoiets bijzonders! Nieuw leven wordt hier op de wereld gezet! Geweldig voor de ouders en dat ik daar als kraamverzorgende bij mag zijn.

Drukte in kraamland! Blog kraamzorg Marijke

2. Drukte in kraamland! Blog kraamzorg Marijke
Een dag in het leven van de kraamzorg. De zon schijnt en de babys willen eruit. De telefoon gaat met zenuwachtige vaders die bellen dat ze met hun vrouw richting het ziekenhuis gaan.

Kraamzorg vertelt over thuisbezoek intake

3. Kraamzorg vertelt over thuisbezoek intake
De 7e maand van de zwangerschap vindt de intake kraamzorg plaats. De intake bestaat o.a. uit informatie rond veiligheid voor moeder en baby. Veilig slapen, niet roken, borstvoeding, ...

Overtijd! De ooievaar komt later dan verwacht

4. Overtijd! De ooievaar komt later dan verwacht
40 weken duurt de gemiddelde zwangerschap. Het wachten duurt eeuwen, want je wilt je kleine wonder nu wel eens live ontmoeten! En die buik lijkt wel 3 keer zo zwaar.

Kraamzorg bij een bijzondere waterbevalling

5. Kraamzorg bij een bijzondere waterbevalling
Al weken leef ik (kraamverzorgster) toe naar het moment dat mijn tweelingbroer belt. Het wordt niet zomaar een bevalling, maar een badbevalling. In de woonkamer komt een opblaasbaar bad

Duidelijk beeld over couveuse nazorg / uitgestelde kraamzorg

6. Duidelijk beeld over couveuse nazorg / uitgestelde kraamzorg
Wat is er mogelijk aan kraamzorg als je baby thuiskomt uit het ziekenhuis? Check je (aanvullende) verzekering of je recht hebt op couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg.

Ik ben zwanger en werk in de kraamzorg

7. Ik ben zwanger en werk in de kraamzorg
Als kraamverzorgende weet je als geen ander wat zwangerschap en geboorte met zich mee brengt. Jarenlang heb ik kersverse ouders mogen helpen in hun eerste week met hun nieuwe baby.

Mijn zwangerschapsverlof is deze week ingegaan

8. Mijn zwangerschapsverlof is deze week ingegaan
Nog geen 6 weken tot de uitgerekende datum, het komt nu spannend dichtbij. Vanavond de ziekenhuistas klaargemaakt. Eigenlijk een beetje tegen mijn gevoel in. Ik wil thuis bevallen.

Stuiter de stuiter, nu al eigenwijs blog

9. Stuiter de stuiter, nu al eigenwijs blog
De gynaecoloog staat er heel nuchter in om een natuurlijke stuitbevalling te ondergaan. Het is een gewone bevalling, alleen je kindje komt er andersom uit. Tuurlijk lees je overal ...

De geboorte van ons eigen kindje - blog kraamzorg Marijke

10. De geboorte van ons eigen kindje - blog kraamzorg Marijke
Daar gaat het schermpje omhoog, een doorzichtig plastic raampje laat ons meekijken met de geboorte van ons kindje. WAUW!! Twee heldere, donkere ogen kijken de wereld in.

Hulde aan de keizer moeders! - blog kraamzorg Marijke

11. Hulde aan de keizer moeders! - blog kraamzorg Marijke
Dan lig je als kraamverzorgster in je eigen kraambed. Hoe vaak heb ik in de laatste weken van mijn zwangerschap gehoord van mijn omgeving: Ik ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren...

Darmkrampjes en huilen en de draagdoek slapen blog MAMArijke

12. Darmkrampjes en huilen en de draagdoek slapen blog MAMArijke
Gebroken nachten prima, maar een huilende baby met pijn in haar buik gaat je door merg en been. En dan niet 10 minuutjes huilen, uren en uren hebben we met haar door het huis gewandeld.

Het geluk van warme koffie

13. Het geluk van warme koffie
De eerste tandjes zijn door, die vielen me alles mee, als je de horror verhalen hoort/leest.. Maarja, we zijn inmiddels door de wol geverfd experts dus who cares about een paar tandjes.

Slaapt ze nog steeds niet door?

14. Slaapt ze nog steeds niet door?
Bijna 11 maanden oud en maximaal 12 nachten doorgeslapen... ik denk zelfs nog minder. Elke nacht meldt madam zich wel 1, meestal 2 keer. Begin van de nacht en het begin van de ochtend.

Eenhoorns en unicorns verjaardagsfeestje

15. Eenhoorns en unicorns verjaardagsfeestje
Nog een paar weken en dan is het zover: Tess wordt 1!! Een jaar alweer.. wat is het snel gegaan, achteraf gezien dan he want soms zit je midden in zo’n -komt dit ooit nog goed- fase.

Een SLAPENDE dreumes na 13 maanden

16. Een SLAPENDE dreumes na 13 maanden
Daar zit je dan met je kopje thee achter de pc en een slapende dreumes in haar bedje. Ja je leest het goed; een SLAPENDE dreumes!! Het heeft dan ongeveer 13 maanden geduurd.

Sporten achter de kinderwagen, een behoorlijke uitdaging

17. Sporten achter de kinderwagen, een behoorlijke uitdaging
Als je niet alleen kunt, dan gaat ze toch mee? Zo loop ik steeds vaker met Tess in de kinderwagen door het dorp. HARD. Ja, achter de wagen, kind erin en gaan. Alle mensen glimlachen.

Ode aan de kraamverzorgster

18. Ode aan de kraamverzorgster
We maken ook ontroerende dingen mee... een vader die vol emotie belt dat zijn zoon geboren is en LEEFT, ondanks alle spanning en hectiek in de eerste uren van geboorte.

Tess is bijna 2 jaar zou het doorslapen nu eindelijk lukken?

19. Tess is bijna 2 jaar zou het doorslapen nu eindelijk lukken?
Inmiddels heeft Tess een peuterbedje met een groot voordeel (voor haar dan): je kunt er zelf uit klimmen. Leuk man! Kun je tijdens je middagslaapje lekker spelen met je knuffels.

Zin in een bevallingsverhaal? Nou daar komt ie

20. Zin in een bevallingsverhaal? Nou daar komt ie
Ik wilde deze keer heel erg graag bevallen zonder keizersnede, omdat dat herstel me de vorige keer best is tegengevallen. Elke dag dichterbij de 40 weken zwanger werd ik ongeduldiger.

De dagen en nachten met een baby waarom wilde ik dit?

21. De dagen en nachten met een baby waarom wilde ik dit?
Ja hoor daar gaan we weer… de dagen en nachten met een baby. Waarom wilde ik dit ook alweer? Nee gekheid natuurlijk, ik ben stapelgek op Huub, maar tjonge het is wel zwaar die voedingen

Ik deel een stil cadeautje met je

22. Ik deel een stil cadeautje met je
Het is stil in huis. De oudste op bed, de jongste is (nog) stil ;) vader doet een tukkie en ik heb een grote mok thee. Ik kon de flesjes schoonmaken en vullen.. of de keuken net even be

De herfst beleven met een peuter | Samen naar kabouters zoek

23. De herfst beleven met een peuter | Samen naar kabouters zoek
De herfst is begonnen.. je merkt het aan alles. Blaadjes kleuren en vallen. Om samen met Tess door de blaadjes te stampen, kijken naar de paddenstoelen en kabouters zoeken.

Nieuwe hardloopschoenen en verheugen op Sinterklaas

24. Nieuwe hardloopschoenen en verheugen op Sinterklaas
Ik besefte vandaag ineens dat ik echt heel veel van dat kleine kereltje hou. Tijdens de zwangerschap dacht ik wel eens; kun je wel van een 2e evenveel houden als van je 1e?

Laat een berichtje achter voor Marijke

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan