Mama is blij want de vakantie is weer voorbij

   Bloggers    Mamablogs en babyverhalen    Mama is blij want de vakantie

Moeders hebben geen vakantie

Het allerleukste aan de schoolvakantie, is dat je niet naar school hoeft te hollen en de dag zelf kan invullen. Maar mijn huishouden draait gewoon op volle toeren door. Ik kan niet stoppen of minder werken. Zes weken lang geen meester of juf die het even van je over neemt waardoor je eigenlijk juf en moeder ineen bent.

hek dicht

Dus ben ik overdag met de kinderen bezig en doe ik mijn huishoudelijke taken als ze op bed liggen. De eerste drie weken van de vakantie had ik geen één moment om mijn eigen gedachten te horen, laat staan mijn favoriete muziek. Je bent de hele tijd bezig, maar aan het eind van de dag heb je 'niks' gedaan. En dan moet ik dus nog aan de slag. En dat breekt je echt op.

Dus toen ik eindelijk na drie weken in de auto kon stappen richting ons vakantiehuis, sloot ik met een zalig gevoel het ijzeren hek. De komende drie weken zouden mijn man en ik gaan genieten. En vooral samen de hele boel draaiende houden. Ik was er heel erg aan toe…

Ik was zo aan vakantie toe ... en toen

En toen viel onze dochter achterover van de trampoline en was de vakantie voorbij. En we hadden nog zoveel plannen, ik moest nog bramen plukken, we zouden taartjes halen bij de chocolaterie, we waren pas twee weken in de Bourgogne het kon toch nog niet voorbij zijn?

Wat is dat toch met mijn kinderen? Als ik één ding geleerd heb de afgelopen 18 jaar is dat mijn kinderen graag dood willen. Het is werkelijk nog een wonder dat we de twee weken vol hebben gemaakt. We waren nog geen uur in Frankrijk, de bagage zat zelfs nog in de auto. Zoonlief neemt alvast een duik in het zwembad en kwakt met zijn voortanden op de bodem van het zwembad. Voortand finaal doormidden.

De tandarts in Nederland kon er gelukkig wel om lachen. Hij is niet anders gewend van ons. We hadden mazzel, na de vakantie kon de tandarts hem weer plakken. Tot die tijd liep onze blonde god breeduit lachend rond met zijn afgebrokkelde gebit. Hij vond het reuze stoer.

Arm in het gips en de tand geplakt ...

Eenmaal thuis werd de arm van Suus na een half dagje ziekenhuis, mooi in het gips gezet inclusief een verbandje voor zus lief, want haar arm deed ook zooo pijn. En gelukkig realiseerde ik mij dat dit best wel eens geen grapje kon zijn. Deze twee dames zijn zo aan elkaar verbonden, tuurlijk voelt zij ook pijn.

Al is het alleen maar de pijn van het verdriet dat alle aandacht naar haar zus ging, ze haar speelkameraadje kwijt was en onze vakantie plotsklaps afgelopen was. We besloten haar in alles te betrekken en gelukkig troffen we een lieve verpleegster die Saar haar arm ook mooi verbond.

Arm in het gips en de tand geplakt ... toen kwamen bij mij de tranen. Dat was het dan. Einde vakantie. En tuurlijk hebben we het heerlijk gehad, maar iedere moeder weet dat eenmaal weer thuis de vakantie gewoon over is. Hoezeer ik ook tracht het vakantiegevoel vast te houden, de dagelijkse beslommeringen lonken. Ik heb mij er bij neergelegd dat is makkelijker. Het is zoals het is.

Video van de vakantie

Bekijk hier de video van de vakantie in Frankrijk

Wil je meer weten van Annemarie en haar gezin?

Lees ook het interview met Annemarie Hoe reilt en zeilt een gezin met 7 kinderen?

Bekijk haar populaire YouTube kanaal Prinsessenspul. Het geeft een heel leuk inkijkje in haar gezin. De bevallingen van de kinderen en het reilen en zeilen binnen het gezin staan erop.

Van onze vlogger Annemarie

Bekijk haar vorige vlog of blog: Een museum saai? Doe eens gek, bezoek een museum!
Bekijk de volgende vlog of blog: Het was niet de vraag of het ging gebeuren maar wanneer

blog over zwangerschap en mama zijn

Annemarie   •    1658 volgers    volg ook
Blogger vanaf maart 2018

Ik ben Annemarie, 42 jaar en getrouwd met Maarten en wij wonen in Den Haag. Ons gezin bestaat uit zeven kinderen waaronder een tweeling van inmiddels vier jaar. Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest irritante vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig? En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het. Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. In mijn blog geef ik een kijkje in ons gezin, en omdat ik een eigen YouTube kanaal heb, zit er altijd ook een klein video fragment bij. Want niets is immers leuker dan bewegende beelden bij een verhaal!

Alle vlogs en blogs van Annemarie

Wil je ook vloggen over je baby en moederschap?

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan

Leuk om te lezen

Anderen lezen nu ook

Levenslessen van mijn kinderen Levenslessen van mijn kinderen
Toen ik er alleen voor kwam te staan, was ik behoorlijk op. De eerste periode was overleven, doorgaan op de automatische piloot. Maar het was ook een periode van terugkerende rust.

Tien maanden oud alweer en inmiddels al vijf tandjes Tien maanden oud alweer en inmiddels al vijf tandjes
Tien maanden oud is Janna alweer. En inmiddels al vijf tandjes! De laatste drie boven waren er in een week. Best snel. Haar eerste woordjes waren niet papa of mama, maar Aai en Baby.

Een museum saai? Doe eens gek, bezoek een museum! Een museum saai? Doe eens gek, bezoek een museum!
Het geheim van een geslaagd museumbezoek ligt aan het kiezen van het juiste museum bij de juiste leeftijd. En in de leeftijd zijn dat ze overal aankomen... is het Archeon perfect!

Griep in het hele gezin Griep in het hele gezin
Week na week had Katie met haar gezin last van de griep. Ze zijn er klaar mee!

Mama is jarig !? Mama is jarig !?
Vandaag ben ik jarig. 38 jaar staat er nu op de teller. Volgens mij was ik vorige week ook al jarig geweest. Terwijl ik met slingers boven mijn hoofd aan tafel zit, waar Fien een heerli

Een SLAPENDE dreumes na 13 maanden Een SLAPENDE dreumes na 13 maanden
Daar zit je dan met je kopje thee achter de pc en een slapende dreumes in haar bedje. Ja je leest het goed; een SLAPENDE dreumes!! Het heeft dan ongeveer 13 maanden geduurd.

Low budget vermaak in een groot gezin op Stadsboerderij Buyt Low budget vermaak in een groot gezin op Stadsboerderij Buyt
Dus om dan toch wat leuks met zoveel kinderen voor niet te veel geld te ondernemen moet je toch een beetje zoeken. Maar wie een beetje goed zoekt, vindt aan de rand de bruisende stad De

Je reactie op Mama is blij want de vakantie

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.