Borstvoeding, wat moet ik kopen?

   Baby info    Borstvoeding en fles    Borstvoeding, wat moet ik kope

Je gaat borstvoeding geven. Het is fijn als je een netwerk hebt van vriendinnen met positieve borstvoedingservaringen en een partner die je steunt. Heb je nog spullen nodig om borstvoeding te geven? We raden je aan om de volgende spullen ter voorbereiding alvast aan te schaffen en klaar te leggen:

  • Twee voedingsbeha's. Deze kan je kopen bij Noppies Voedingskleding (klik door op Zwangerschapslingerie).
  • Zoogkompressen.
  • Eventueel extra hulp van lactatiekundigen. Meestal gaat alles goed en het merendeel van de voedende moeders heeft geen hulp nodig. Maar er zijn omstandigheden waarbij je de hulp van een deskundige, zoals een gecertificeerd lactatiekundige, wel nodig hebt. Zij kan je algemene voorlichting geven over borstvoeding maar ook begeleiden in complexere situaties. Heb je problemen met aanleggen, pijnklachten, terugkerende borstontstekingen, groeit je baby niet voldoende of is je baby te vroeg geboren? Dan is de hulp van een lactatiekundige beslist aan te raden.
  • Veel ziekenhuizen houden een lezing over borstvoeding. Informeer hiernaar bij het ziekenhuis bij jou in de buurt.
  • Op onze website staat uitgebreide informatie over borstvoeding welke je kan lezen ter voorbereiding en ook tijdens de borstvoeding kun je hier op veel vragen antwoord vinden.

Benodigheden als je gaat kolven

Als je (weer) gaat werken en je gaat kolven, dan zou je aan kunnen schaffen:

  • Flessenwarmer. Deze kan je kopen bij Babyhuys (klik door op Eten en drinken > Flesjes en spenen)
  • Zuigfles en speen (voor je afgekolfde moedermelk). Deze kan je kopen bij Babypark (klik door op Overig > Voeding)
  • Kolfapparaat. Deze kan je kopen bij Babypark (klik door op Overig > Voeding > Avent). Informatie over kolven en kolfapparaten.
  • Meer voedingsbeha's. Deze kan je kopen bij Noppies positiekleding (klik door op Zwangerschapslingerie)

Schrijf je nu gratis in bij Kindje Klein

Vriendin worden van Kindje Klein! Meld je aan

Anderen lezen nu ook

Hoeveel kost het kinderdagverblijf?

Hoeveel kost het kinderdagverblijf?
Er is veel verschil tussen de kinderdagverblijven. De kosten voor een kinderdagverblijf zijn sterk afhankelijk van hoeveel uren je afneemt. De tarieven liggen gewoonlijk tussen € 6

Oppassen op je kleinkinderen is een feest

Oppassen op je kleinkinderen is een feest
Tenminste, dat kan het zijn als je op deze zaken let! Ons eerste kleinkind was vier maanden toen onze dochter vroeg of we wekelijks wilden oppassen. Mijn aanvankelijke weerstand smolt.

Enig kind… zielig of juist gelukkiger?

Enig kind… zielig of juist gelukkiger?
Waarom wil je 1 kind en niet meer? Zijn kinderen die zonder broertjes of zusjes opgroeien zielig? Of zijn ze juist veel gelukkiger?

Prestatiedruk bij baby en peuter op het consultatiebureau

Prestatiedruk bij baby en peuter op het consultatiebureau
Blog: "Dat had ze natuurlijk allang heel vlot moeten kunnen, zegt ze. Verrast zwijg ik. Ach ja, breng ik met een zuinig lachje uit. "

De luizenfamilie op je hoofd bestrijden

De luizenfamilie op je hoofd bestrijden
Blog: "Ik ben echt dol op mijn kids, maar dingen als wormen, teken en luizen, daar kan ik nooit aan wennen! Ik bestrijd ze met man en macht met luizenkam en luizenshampoo."

Reflux bij je baby

Reflux bij je baby
Wat zijn de kenmerken van reflux, hoe kan je het herkennen? Sommige baby’tjes geven veel meer melk terug na een voeding dan kleine mondjes melk. Soms gaat het gepaard met flink braken,

Cadeautjes! Kado

Cadeautjes! Kado's!
Is je kleinkind bijna jarig? Komt Sinterklaas in het land? Leuk om een cadeautje te geven. Maar pas op wat je geeft. Je wilt je kleinkind niet teleurstellen.

Je reactie op Borstvoeding, wat moet ik kope

Alleen op de knop 'Bericht plaatsen' klikken als je zelf de volledige inhoud hebt geschreven en akkoord gaat met de richtlijnen.

Leuk om te lezen